Till startsidan
  hem om kråkan seriespel tävlingar stadsmatcher rekord kontakta oss anmäl lag  

 
   
Huvudstadsmatchen
 
3-stadsmatchen »

Huvudstadsmatchen »

 

Säsongens stora händelse. Prestigefyllt tävlande mellan Stockholm, Köpenhamn och Helsingfors i gemenskapens och glädjens tecken.

Varje lag består av 16 spelare, 8 herrar, 6 damer och 2 styrelserepresentanter. Dessa väljes ut av UK, i dagsläget Lasse Moberg och Tony Gibbemark. Här är prestigen så hög att varje lag försöker komma med det absolut bästa man har i spelarkvalitet. Det är inget lätt jobb att ta ut det bästa laget.

Spelet genomförs årligen i en bestämd ordning, värdstaden anordnar spel och bankett. Varje stad står för sina egna kostnader för transport till och från tävlingstillfället. De spelare som ingår i laget från Stockholm blir bjudna på eventuell resa och spelet. Banketten är också kostnadsfri för varje spelare. Många av deltagarna genom åren ser det som en stor ära att få medverka för att Stockholm ska vinna dessa macher.

Spelordningen är lite speciell, varje stad har en spelare på varje bana, således tre spelare på varje bana som möts över en serie. Den spelare som har högst slagning får 3 poäng, tvåan får 2 poäng och trean får 1 poäng. Vid oavgjort delas poängen lika. Efter varje serie byter man bana och motspelare. Totalt spelas åtta serier, ett spelschema som tar dryga tre timmar att genomföra.

Vi har en överenskommelse mellan de tre städerna att genomföra totalt sex matcher med början 2007 i Stockholm. Vi avslutade förra tävlingsperioden i Stockholm då vi på hemmaplan tog en övertygande seger och tog hem det uppsatta vandringspriset for ever.

Om du som spelare tycker att du skulle platsa i laget eller om du som lagledare har någon i ditt lag som du tycker ska vara med tar Lasse Moberg eller Tony Gibbemark emot din intresseanmälan.

 
 
Copyright © 2021 - Stockholms Kråkbowling