Till startsidan
  hem om kråkan seriespel tävlingar stadsmatcher rekord kontakta oss anmäl lag  

 
   
Kråkcupen
 
Kråkcupen »
2017 - Team Birka
2016 - Hasses Gäng
2014 - Jensen & Weywadt
2013 - EKO Bowling
2012 - Team Birka
2011 - Jensen & Weywadt
2010 - Jensen & Weywadt
2009 - Jensen & Weywadt
2008 - Yellow Flames
2007 - Yellow Flames
2006 - Swap CC
2005 - EKO Bowling
2004 - Swap CC
2003 - Kommunala
2002 - DN/Expressen
2001 - DN/Expressen
2000 - Dematek

Kråkmästerskapen »

  Kråkcupen är en tävling som spelas med deltagare från alla de olika serierna på våra bowlinghallar. Alla lag spelar Kval till Kråkcupen i den sista serieomgången före jul. Observera att det kan vara i olika omgångar beroende på om serien består av ojämnt antal lag. Det är med andra ord lagets ordinarie seriematch som räknas som kvalresultat.

När alla resultat kommit tävlingsledningen tillhanda, sorteras dessa och rangordnas efter resultat.

Från de olika hallarna, Birka, Brännkyrka, Gullmarsplan, Bowlorama och Rinkeby kvalificerar sig ett antal lag uträknat delvis på procentuellt hur många lag som finns på respektive hall. Fördelningen av lag från resp. hall är i år 2006 följande:

Gullmarsplan 8 lag, Birka 5 lag, Brännkyrka 8 lag, Bowlorama 7 lag och Rinkeby 4 lag.

Till finalspel går 32 lag.

De 6-manna lag som kvalspelar måste notera vilka spelare som ingår i respektive lag. Finns det inga noteringar räknas de tre första spelarna som ett lag och de tre andra spelarna som ett annat lag.

Finalspel:

De kvalificerade lagen får kallelse och bekräftar sitt deltagande till tävlingsledningen.

Finalen spelas på Bowl-O-Rama/Mälarhallen den första eller andra söndagen i februari månad.

Alla lag lottas in, till att börja med i två grupper. Grupp ett spelar kl. 10.00 och grupp två kl. 11.00. Finalen är en cuptävling, så vinner man sin match går man vidare till nästa omgång, följdaktigen åker man ut vid eventuell förlust. Finalspelet pågår sedan med en omgång per timme ungefär. Det görs ett uppehåll i spelet för en paus för spelarna och banbehandling.

Det lag som vinner finalen erhåller en inteckning i Vandringspokalen och varje spelare erhåller en mindre pokal, dessutom utdelas presentkort till alla lag som går till kvartsfinalspel.

Vi kan bara understryka prestigen i att vinna Kråkcupsfinalen, det är Stockholms Kråkbowlings topplag som kvalificerar sig till finalspelet, och det krävs ett dagsverke av bowlingspel för att kunna ta förstapriset.

Kostnaden för att delta i denna prestigefulla tävling ingår i medlemsavgiften som varje lag betalar i samband med start av seriespelet.

 
 
Copyright © 2020 - Stockholms Kråkbowling